dinsdag 8 augustus 2017

Groentetaco's met kidneybonen

Ik ben gek op recepten en lees ze graag, maar ze 100% volgen doe ik bijna nooit. Zelden zul je me met een boodschappenlijst in de winkel zien. Meestal heb ik een vaag menuplan in mijn hoofd en valt mijn oog vanzelf op de ingrediĆ«nten die daarin passen. Onlangs kocht ik een grote zak rode, oranje en gele paprika's die als 'Buitenbeentjes' verkocht worden, omdat ze qua vorm en formaat af zouden wijken van wat gebruikelijk is. Wie dat ooit bedacht heeft? Mijn vader had vroeger een volkstuin en ik wist niet beter dan dat groente en fruit geen eenduidige vormen hadden. Hoe gekker hoe beter, vond ik als kind. Het gaat er bij mij dan ook niet in dat consumenten standaard maten voor groente en fruit bedacht hebben. Ik denk eerder dat het de winkeliers zijn die zulke eisen bij hun  leveranciers hebben neergelegd. Ze meenden vast dat een kistje gevuld met paprika's van gelijke afmetingen beter oogde en daardoor beter zou verkopen.  Nu natural food de trend is, komen de afwijkende vormen en formaten voorzien van klinkende namen weer terug in de supermarkt. Juist zo'n kleurige zak vol afwijkende paprika's kon ik niet weerstaan, dus moest ik er een recept mee verzinnen. Aangezien het een mooie zonnige dag was en we buiten gingen eten, werden het Mexicaanse groentetaco's met rode kidneybonen. Lekker met een tomatensalsa en guacamole. Ik wilde echter niet te lang in de keuken staan en opende een potje kant-en-klare tomatensalsa. Ook lekker.

Nodig (4 personen)
12 taco's
2 uien
3 paprika's (geel, rood, oranje)
1/2 broccoli
scheut zonnebloemolie
blikje rode kidneybonen
paprikapoeder
theelepel sambal
peper zout
wat takjes verse koriander en peterselie
zakje pittige geraspte kaas

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Was en snijd de groenten in kleine stukjes. Roerbak de groente ongeveer vijf minuten in de verhitte olie en voeg er zout, peper, paprikapoeder en sambal aan toe. Giet de kidneybonen af en warm ze mee. Schakel de warmtebron uit en voeg de verse kruiden toe. Vul de taco's met het groentemengsel en leg ze dakpansgewijs in een overschaal. Strooi er gerapste kaas overheen en plaats de schotel gedurende 15 minuten in de over. Lekker met frisse kropsla met een yoghurt-mayonaisedressing.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten