woensdag 9 september 2015

Gepeperde groentetortilla's





Laatst zag ik een alternatief stelletje met een baby op een bankje voor Eco Plaza zitten. Een winkel vol biologische producten. De baby huilde en de vrouw schepte wat babypoeder in een flesje. Waarom geef je je kind geen borstvoeding, schoot het door me heen. De meest ultieme vorm van biologische voeding die je je maar kunt bedenken. Puur natuur en exact afgestemd op de behoefte van het kind. Maar dat was een moralistische gedachte. Ook al koop je ecologische voedingsmiddelen, dan wil dat nog niet zeggen dat je in alle opzichten verantwoord moet leven. Al je jezelf te veel oplegt, wordt het leven zwaar en moeilijk. Maar alle kleine beetjes helpen en dat spreekt mij het meest aan van flextarische voeding. Je mag vlees en vis eten, maar laat het ook regelmatig weg. Tortilla's eet ik bijvoorbeeld graag met kip gebakken met wat chilipoeder, maar deze gepeperde variant met knapperige groenten bestrooid met kaas is ook niet te versmaden.    


Nodig (2 personen)

handje boontjes
6 kastanjechampignons
1 ui
3 bosuien
halve rode paprika
1 teen knoflook
half rood pepertje
verse kruiden (tijm, maggikruid, peterselie, etc.)
olijfolie
4 wraps
half zakje geraspte pittige kaas
half blikje tomatenblokjes
half potje gegrilde paprika’s
peper/zout/chilipoeder/gemberpoeder/mosterdzaadjes ect.


Bereiding
  • Verwarm de oven voor op 185 graden Celsius
  • Was en snijd de groenten
  • Pureer de tomatenblokjes met de paprika's, peper, zout,  mespuntjes chili- en gemberpoeder en een theelepel mosterdzaadjes in de blender tot een tomatensaus
  • Verwarm de olijfolie in een wok en roerbak de groenten en de verse kruiden met een mespuntje chilipoeder en peper en zout gedurende tien minuten
  • Vul de wraps met dit groentemengsel, bestrijk ze met de tomatensaus en bestrooi met de geraspte kaas
  • Plaats de schotel 10 tot 15 minuten in het midden van de oven. De kaas moet gesmolten en enigszins knapperig zijn

Geen opmerkingen:

Een reactie posten