dinsdag 15 augustus 2017

Aangeklede spinaziesalade

Verse spinazie is heerlijk, maar je hebt er een behoorlijke hoeveelheid van nodig en het wassen ervan is best een klus. Daarom ben ik zo blij met de zakken gewassen spinazie in de winkel die je direct kunt gebruiken. Nu  spinazie weer volop te koop is, staat het wekelijks op mijn menu. Geroerbakte spinazie met een uitje en knoflook vind ik erg lekker. Van een restje verse spinazie maakte ik echter deze maaltijdsalade die we in de tuin hebben opgegeten met geroosterd brood en homemade guacamole erbij, omdat ik toevallig nog twee avocado's had liggen die hoognodig gegeten moesten worden.

Nodig (vier personen)
300 gram gewassen spinazie
3 grote trostomaten
2 avocado's
Twee lepels groene olijven op water
10 zoetzure augurkjes
4 hardgekookte eieren
100 gr. pijnboompitten
1/4 komkommer
4 ietwat oude boterhammen (bruin of wit)
flinke scheut olijfolie
Bakje zachte geitenkaasbolletjes




Voor de dressing
1 flinke eetlepel mayonaise
1 flinke eetlepel volle yoghurt
Mespunt grove mosterd
1 theelepel honing
Scheutje olijfolie
Scheutje citroensap
Drupje witte wijnazijn
Peper/zout

Bereiden
Kook de eieren totdat ze hard zijn. Laat ze afkoelen, pel ze en snijd ze in twee helften. Snijd de tomaten, de avocado's, de komkommer en de augurkjes in stukjes. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan en de boterhammen in een broodrooster. Snijd de geroosterde boterhammen in blokjes en bak ze kort in de olijfolie. Meng de ingrediƫnten voor de dressing. Drapeer de spinazie in een schaal, samen met de gesneden groenten, de olijven, de geitenkaasbolletjes en de pijnboompitten. Giet de dressing eroverheen. Leg de eieren bovenop de salade en strooi de broodblokjes er overheen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten