Nodig (vier personen)
300 gram gewassen spinazie
3 grote trostomaten
2 avocado's
Twee lepels groene olijven op water
10 zoetzure augurkjes
4 hardgekookte eieren
100 gr. pijnboompitten
1/4 komkommer
4 ietwat oude boterhammen (bruin of wit)
flinke scheut olijfolie
Bakje zachte geitenkaasbolletjes
Voor de dressing
1 flinke eetlepel mayonaise
1 flinke eetlepel volle yoghurt
Mespunt grove mosterd
1 theelepel honing
Scheutje olijfolie
Scheutje citroensap
Drupje witte wijnazijn
Peper/zout
Bereiden
Kook de eieren totdat ze hard zijn. Laat ze afkoelen, pel ze en snijd ze in twee helften. Snijd de tomaten, de avocado's, de komkommer en de augurkjes in stukjes. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan en de boterhammen in een broodrooster. Snijd de geroosterde boterhammen in blokjes en bak ze kort in de olijfolie. Meng de ingrediƫnten voor de dressing. Drapeer de spinazie in een schaal, samen met de gesneden groenten, de olijven, de geitenkaasbolletjes en de pijnboompitten. Giet de dressing eroverheen. Leg de eieren bovenop de salade en strooi de broodblokjes er overheen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten